9 augusti 2009
13:00

Vellinge IF

Referat: AIF Barrikaden - Vellinge IF

Äntligen en seger för B-laget som samtidigt innebar att vi lämnade över jumboplatsen till dagens motståndare Vellinge.

Vi startade matchen med följande lag: Raffa i mål, Hampus som siste man bakom backarna Kwame, Martin, Abbe och Stefan, ett mittfält bestående av Patrik Lu, Kristoffer H, Sosa och Leo, Sten på topp.

Avbytare var Alex som spelade hela 2:a halvlek som högermittfältatare/högerback/mittback, David C som spelade hela 2:a halvlek som mittback/vänsterback, Andy som spelade sista 25 på topp och Henrik H som spelade sista 20 som vänster-/innermittfältare.

Det var ju väldigt varmt och fuktigt och det märktes mycket tydligt på spelet till en början. Då var det inte något högre tempo och det var dessutom väldigt händelsefattigt och man kunde inte notera en enda rejäl målchans första 20-25. Vellinge var väl det något bättre laget i början men efter c:a 15 min började vi ta över allt mer men hade ändå svårt att skapa chanser eftersom de låg väldigt lågt med hela laget. I 28:e min kunde dock Patrik Lu slå in 1-0 från nära håll efter inspel längs marken från Leo. Tempot och intensiteten var under slutet av 1:a rätt bra från vår sida.

I 2:a halvlek flyttade Vellinge upp laget rejält och låg ofta kvar med 3-4 man i anfallet även när vi hade bollen. Efter c:a 10 min hade de 2 jättefrilägen från nära håll där de vid båda tillfällena tog någon sekund för lång tid på sig så att vi kunde få undan bollen. De kändes nu rätt farliga mest hela tiden och det kändes därför väldigt befriande när vi i den 61:a min satte 2-0. Målet var lite turligt. Abbe slog en frispark som efter en tusch på en av deras spelare fick en mycket underlig bollbana och landade framför ett helt gäng av fristående spelare som nästan kunnat singla slant om vem som skulle slå in den. Nu blev det Alex som fick det nöjet.

De fortsatte dock att pressa på och skapade ytterligare 3-4 heta chanser varav en resulterade i en reducering i den 73:e min. Mot slutet kom vi igen något och kunde sätta 3-1 när Henrik H kunde slå in bollen vid bortre stolpen efter inlägg av Alex.
De lyckades sen reducera till 3-2 mot slutet men vi lyckades sen hålla undan.

Med tanke på alla deras chanser i 2:a halvlek ska vi vara tacksamma över segern. En lustig detalj i matchen var att (om mina anteckningar och mitt minne är korrekta) alla våra 3 målskyttar gjorde sina första mål i Barrikaden.